روند بی وقفه تکنولوژی در حال دگرگونی فعالیت­ های زنجیره تامین با سرعت بسیار زیادی است. ما نیز در حال آزمون و خطای محصولات فناورانه نو ظهور هستیم و یک روش سیستماتیک و آزموده شده را جهت ارزیابی و پیاده سازی راهکارهای نوآورانه به کار گفته­ایم. در زیر پنج تکنولوژی زنجیره تامین که بیشترین نقش را در ارزش آفرینی برای مشتریان در ۲۰۲۲ دارند ذکر می­کنیم.

۱. حمل و نقل رباتیک داخلی

لیفتراک­های ما هر سال به طور تقریبی ۴۰ میلیون کیلومتر حرکت می­کنند. بنابراین، راه حل­های حمل و نقل رباتیک داخلی، شامل وسایل نقلیه خودران و روبات­های کنترل از راه دور، فرصت بی­نظیری را جهت اتوماسیون در انبار به ارمغان آورده­اند. لیفتراک­های خودکار این قابلیت را دارند که با استفاده از تکنولوژی روباتیک، در هرجایی که لیفتراک­های دستی فعالیت دارند، با افزایش بهره­وری، قابلیت اطمینان و بهره برداری از نیروی کار بیشتری را ارائه دهند.

ما نیز در سال ۲۰۲۱، اولین بهره برداری از لیفتراک­های خودکار در انبار را در آمریکای شمالی کلید زدیم که موجب افزایش بهره وری عملیاتی، دقت و اطمینان از عدم سقوط پالت­ها بدون نیاز به هیچ تغییر عمده­ای در زیرساخت­ها شد.

۲. دستگاه­های پوشیدنی

تکنولوژی پوشیدنی نظیر عینک و اسکنر حلقه­ای در بسیاری از انبارها در سرتاسر دنیا در حال استفاده­اند. موارد کاربرد نیز بسیار گسترده است. از استفاده از واقعیت افزوده جهت افزایش قابلیت پشتیبانی دستگاه گرفته تا جهت دهی بصری و صوتی به کارگران جهت برداشت سریع تر و امن تر.

در شرکت ما نیز، عینک­های هوشمند تبدیل به یک ویژگی استاندارد نیروی کار جهت پشتیبانی در فرآیند برداشت اقلام شده است. واقعیت افزوده در انبار، دقت و بهره وری بیشتری را در فرآیند برداشت اقلام به ارمغان آورده.

۳. تحلیل داده

تحلیل داده به سرعت در حال تبدیل شدن به بخش جدا ناپذیر دنیای کسب و کار است. در لجستیک، هوش مصنوعی نقش اساسی را در حل برخی از پیچیده ترین چالش های عملیاتی ایفا می­کند. امروزه در حال مشاهده موارد کاربرد گسترده الگوریتم­های یادگیری ماشین در افزایش بهره­­وری عملیاتی نظیر پیش­بینی، بهبود توالی سفارش، بهینه سازی قفسه بندی، برنامه ریزی منابع و چرخه موجودی هستیم.

۴. برداشت به کمک ربات

برداشت به کمک ربات از سال ۲۰۱۸ در مقیاس وسیع تولید شده است تا به جمع آوری مقادیر کمتر از یک مورد، عمدتاً در تجارت الکترونیک و شبکه­های توزیع یکپارچه کمک کند. از آن زمان فناوری رباتیک به سطحی از قدرت، سرعت و دقت رسیده است که می تواند از بهره وری دستی انسان پیشی بگیرد. همچنین، با بهبود حسگرها و یادگیری ماشین، ربات‌ها توانسته‌اند با هماهنگی بیشتری با دیگران کار کنند و خلا ایمنی را به حداقل برسانند و همکاری بیشتری را امکان‌پذیر سازند.

۵. ردیابی و نظارت دارایی

مدیران زنجیره تامین بسیاری دریافته­اند که هیچ چیزی بهتر از رصد و مشاهده لحظه به لحظه زنجیره تامین، از تامین کننده تا مرکز پخش و تا مقصد نهایی، نمی­تواند سرعت عمل کافی را برای پاسخ به خطرات پیش­بینی نشده و اختلالات غیرمنتظره فراهم کند. یکی از مثال­های متداول این رصد جامع، نظارت بر حمل و نقل است. اگرچه این امر یکی از اجزای مهم این موضوع است ولی صرفا یکی از جنبه­های دستیابی به نظارت جامع می­باشد.

اتوماسیون و تکنولوژی­های دیجیتال مرز­های ترقی بهینه سازی زنجیره تامین هستند. ما نیز به طور مدل در حال به کارگیری تازه ترین تکنولوژی­ها جهت یکپارچه سازی روباتیک، راهکارهای نرم افزاری مبتنی بر تحلیل داده هستیم.