رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با انتقاد از برخی ادعاها در خصوص ماموریت دانشگاهها در تولید مقالات، گفت: در سالهای اخیر محور فعالیتهای دانشگاههای نسل سوم دنیا در چرخه اقتصادی تعریف شده است.
دکتر سیداحمد معتمدی در مراسم امضا تفاهمنامه میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت مدیریت زنجیره تامین، آمادگی این دانشگاه برای توسعه این حوزه را اعلام کرد.
وی با بیان اینکه در هر حوزهای باید اقدامات خوب و تجربیات موفق دیده شود، اظهار کرد: بر این اساس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سالهای قبل در حوزه آموزش وارد شده بود ولی فناوری در بالا رفتن بهرهوری و تامین زنجیره بسیار موثر است که اگر ۲۰ درصد تولید ناخالص ملی در این حوزه صرف شود و بتوانیم نیم درصد از این هزینهها را کاهش دهیم در سال به رقم بالایی از صرفه جویی هزینه ها دست خواهیم یافت.
معتمدی با اشاره به اثرات بهره برداری از فناوریهایی مانند IOT (اینترنت اشیا) و پردازش دادهها در این حوزه، خاطر نشان کرد: بهره برداری از فناوری در مدیریت زنجیره تامین میتواند پای بسیاری از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را در این حوزه بازتر کند و بخشی از ماموریتهای این زمینه میتواند از سوی بخشهای علمی کشور اجرایی شود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بیان ماموریتهای دانشگاه های نسل سوم پرداخت و یادآور شد: دانشگاههای نسل سوم در چرخه اقتصادی کشورها بسیار کلیدیتر است و این تصور که دانشگاهها تنها ماموریت تولید مقالات را دارند بسیار اشتباه است؛ چراکه مشاهده میکنیم در دنیا سالها است که محور فعالیتهای دانشگاههای نسل سوم موضوعات اقتصادی است.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه، افزود: این دانشگاه از کلیه اقداماتی که بتواند خدمات را به صنعت نزدیک کند، استقبال خواهد کرد و نمونه آن هم موضوع تفاهم نامهای است که میان دانشگاه و وزارت صنعت، معدن و تجارت منعقد میشود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ابراز امیدارواری کرد که این تفاهم نامه سرفصلی برای برداشتن گامهای مهمتر در زنجیره تامین باشد.