جناب آقای دکتر بهروز کریمی از پیشگامان و متخصصان امر مدیریت لجستیک و زنجیره تأمین بوده و عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند. ایشان نقش اساسی در تصویب و راه‌اندازی دوره‌های تخصصی از جمله دوره کارشناسی ارشد لجستیک و زنجیره تأمین در کشور داشته‌اند. ایشان در حال حاضر رییس پردیس تخصصی مدیریت و مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دبیر علمی جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین هستند.

مقدمه ای برای معرفی جایگاه و اهمیت موضوع لجستیک و زنجیره تأمین بیان بفرمایید.

ایشان در ابتدا خاطر نشان فرمودند مدیریت لجستیک و زنجیره تأمین یک فلسفه مدیریتی است که در امتداد و ادامه تحولاتی است که در مدیریت تولید و خدمات به وقوع پیوسته است. این تحولات از مرحله تمرکز بر تولید انبوه آغاز و در ادامه با بهینه‌سازی در تولید و کاهش هزینه‌های تولید و موجودی‌ها و سپس طرح مفاهیم تولید به‌هنگام و کنترل کیفی جامع تکامل یافته تا اینکه در حال حاضر در قالب فلسفه مدیریت زنجیره تامین مطرح شده است. این فلسفه و تکنیک‌ها و استراتژی‌های آن بصورت پویا و مستمر در حال بروز شدن و تطبیق با شرایط و نیاز فضای کسب‌وکار است.

در ادامه دبیر علمی جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین اشاره نمودند که اجزای زنجیره همه در ارتباط با یکدیگر و تاثیرپذیر و تاثیرگذار بر یکدیگر هستند بطوری‌که حتی اگر عضوی از زنجیره، فعالیت‌های خود را به بهترین نحو انجام دهد تا وقتی که این بهینه بودن صرفا بر مبنای بهینه‌سازی از دید همان عضو باشد لزوماً به معنای بهینه کردن کل سیستم نخواهد بود. بنابراین اساس مفهوم مدیریت و زنجیره تأمین دیدن همه اجزا با هم به صورت یک کل است. از این‌رو است که امروزه در فضای شدیدا رقابتی تولید و خدمات دیگر رقابت محدود به سطح بنگاه‌ها نبوده بلکه این زنجیره‌های تامین هستند که با تمام اجزا و توان با یکدیگر در رقابت هستند.

دکتر بهروز کریمی فرمودند: دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر اولین دانشکده در ایران است که رشته کارشناسی ارشد لجستیک و زنجیره تأمین را طراحی نموده و با تصویب در سطح وزارت عتف مبنای برنامه آموزشی در سطح کارشناسی ارشد قرار داده است. این برنامه هم اکنون توسط سایر دانشگاه‌های طراز اول کشور مبنای تربیت دانش‌آموختگان این رشته قرار گرفته است. همچنین به دلیل ضرورت‌ها و نیازهای تخصصی بسیاری از سازمان‌ها و مدیران آنها به این دانش دانشگاه صنعتی امیرکبیر در کنار دوره‌های رسمی موجود اقدام به برگزاری دوره‌های تخصصی  DBA  لجستیک و زنجیره تأمین کرده که تمام مخاطبین در دوره‌های برگزار شده افراد مرتبط، مدیران و فعالان حرفه‌ای این حوزه بوده‌اند.

هدف از برگزاری جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین چیست؟

ایشان فرمودند هدف اصلی از برگزاری جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین، فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی دست‌اندرکاران و فعالان مرتبط با این حوزه نسبت به جایگاه و اثربخشی آن است و همچنین ضرورت و تاثیری که بکارگیری اصول علمی لجستیک و زنجیره تامین در سودآوری و موفقیت شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، صنعتی و خدماتی خواهد داشت. از دیگر اهداف اصلی ایجاد بستری برای ارزیابی تخصصی عملکرد و ارائه گزارش بازخورد به شرکت کننده‌گان در جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین است تا با انتقال این بازخوردها کمکی به شناسایی نقاط قوت و ضعف و ارائه راهکار مناسب برای بهبود عملکرد و افزایش قابلیت رقابت‌پذیری در تولید و ارایه خدمات بنگاه‌های کشور صورت گیرد.

جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین شامل چه رویدادهایی می باشد؟

دکتر بهروزکریمی در ادامه بیان نمودند که همزمان با جایزه، رویدادهای دیگری نیز برگزار می‌گردد. رویداد اصلی برگزاری جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین است که در آن بر اساس مدل طراحی شده ارزیابی شرکت‌هایی که در جایزه شرکت نموده‌اند صورت می‌گیرد و سطوح تعالی آنها مشخص می‌گردد. در کنار رویداد جایزه، نمایشگاه تخصصی لجستیک و زنجیره تأمین را خواهیم داشت که شرکت‌های مختلف ارائه دهنده خدمات مرتبط با لجستیک و زنجیره تامین می‌توانند در این نمایشگاه شرکت کرده و توانمندی‌های خود را ارایه نمایند. رویداد دیگر، همایش است که به صورت ارائه سخنرانی‌های کلیدی و طرح مباحث تخصصی در موضوعات و دغدغه‌های بخش‌های مختلف صنعتی و خدماتی مرتبط با حوزه لجستیک و زنجیره تأمین خواهد بود. رویداد چهارم، رویداد استارتاپ‌های مرتبط با حوزه لجستیک و زنجیره تأمین است که پتانسیل ایجاد اشتغال و نوآوری که نیاز اصلی کشور در این عرصه است را بسترسازی خواهد کرد.

مخاطبین اصلی دوره‌های تربیت ارزیاب جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین چه کسانی هستند؟

موضوع دیگری که دبیر علمی جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین به آن اشاره نمودند مخاطبین دوره‌های تربیت ارزیاب جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین بود. ایشان بیان کردند که بطور کلی تمامی علاقه‌مندان و متخصصین این حوزه می‌توانند مخاطبین شرکت در دوره تربیت ارزیاب لحاظ شوند ولی به‌طور خاص مخاطبین این دوره‌ها در درجه اول و ترجیحا افرادی هستند که در این حوزه فعال بوده، دارای تجربه کاری مرتبط بوده و در رویدادهای مشابه به عنوان ارزیاب ایفای نقش کرده باشند.. بدین ترتیب کلیه متخصصین و کارشناسان در بخش‌های صنعتی و خدماتی، وزارت‌خانه‌های مختلف از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت راه و شهرسازی، و زیرمجموعه‌های مرتبط مثل سازمان گسترش، شرکت‌های حمل‌و‌نقل، سازمان بنادر و دریانوردی، شرکت‌های پخش، شرکت‌های تولیدی و خدماتی و … جزو مخاطبین هستند. توقعی که از سازمان‌های مخاطب وجود دارد این است که بر اساس تفاهم‌های به عمل آمده، حمایت‌های لازم در خصوص ترغیب و الزام زیرمجموعه‌های خود به شرکت فعال در رویداد جایزه و سایر رویدادهای وابسته را داشته باشند.

در آخر دکتر بهروز کریمی، دبیر علمی جایزه ملی لجستیک و زنجیره تأمین ضمن تأکید مجدد بر هدف اصلی از این رویداد که همان فرهنگ‌سازی و ارتقای سطح آگاهی و دانش لجستیک و زنجیره تامین در سطح کشور و دست‌اندرکاران زنجیره‌های تأمین در کشور است اظهار امیدواری کردند که با حمایت تمامی علاقه‌مندان به این حوزه و شرکت فعال و گسترده بنگاه‌ها و شرکت‌های مختلف در این رویداد مهم و با یک تلاش جمعی بتوانیم رسالت خود در جهت رشد و تعالی دانش لجستیک و زنجیره تامین و کمک به بهبود عملکرد بنگاه‌های تولیدی و خدماتی کشور را به خوبی و با موفقیت به انجام برسانیم.