دلایل و ضرورت‌ها

به دنبال موفقیت مدل‌های سنجش تعالی، تلاش‌هایی جهت طراحی جوایز بخشی شده است. یکی از بخش‌هایی که کشورهای پیشرو اقدام به طراحی جایزه برای آن کرده‌اند، لجستیک و زنجیره تامین است. یکی از راهکارهایی که بسیاری از کشورها در راستای اشاعه موضوعی خاص از آن بهره می‌جویند، تعریف جوایز ملی است. در حال حاضر در کشور ما نیز چنین جوایزی در حوزه‌های مختلف تعریف شده و هر ساله شرکت‌های برتر در آن شناسایی و معرفی می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به جایزه ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی؛ جایزه ملی کیفیت و مانند آن اشاره نمود. در این بین و با توجه به اهمیت امور لجستیک و زنجیره تامین؛ به نظر می‌رسد جای جایزه‌ای تحت عنوان «جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین» در کشورمان خالی باشد. این نوع جایزه که توسط کشورهای مختلفی در سطح ملی و یا منطقه‌ای تعریف شده است، با توجه به استانداردهای لجستیک و زنجیره تامین و شاخص‌های مرتبط با آن، به ارزیابی شرکت‌ها و زنجیره‌های تأمین پرداخته و به نقطه عطفی در رشد این حوزه تبدیل شده است.

اهداف

هدف اصلی و کلان طراحی جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین، تشویق و هدایت واحدهای صنعتی و خدماتی کشور در جهت حرکت در مسیر تعالی فعالیت‌های لجستیک و زنجیره تامین است. این جهت‌گیری نهایتاً منجر به افزایش بهره‌وری، کاهش قیمت تمام‌شده، کاهش زمان تحویل و افزایش سودآوری بنگاه‌های صنعتی و خدماتی خواهد شد.

بطور کلی اهداف برگزاری جایزه لجستیک و زنجیره تامین به شرح ذیل هستند:

  • فرهنگ‌سازی و ایجاد درک و آگاهی لازم از اهمیت و ارزش‌های نهفته در کارآمدی در لجستیک و زنجیره تامین در بنگاه‌ها و سازمان‌ها
  •  قدردانی و تشویق بنگاه‏‌ها در بهبود مستمر و بهینه‏‌سازی سیستم‏‌های لجستیک و زنجیره تامین
  • قدردانی و تشویق فعالین صنعت لجستیک و زنجیره تامین در بهبود کیفیت ارائه خدمات و افزایش رضایت مشتری
  •  تشویق آموزش و نشر دانش علمی و کاربردی لجستیک و زنجیره تامین در کشور